به جرات می توان گفت ارزیابی دانش بنیان یکی از دقیق ترین وموشکافانه ترین ارزیابی های حال حاضر کشور است. با توجه به اهمیت این مساله حضور مشاوری توانمند و با تجربه، در کنار شرکت متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان تاثیر بسیاری در موفقیت شرکت داشته و احتمال دریافت تاییدیه را به حد مطلوبی افزایش می دهد. ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان فعالیت اصلی شبکه دانش بنیان ایران است.
گروه مشاوره دانش بنیان شبکه دانش بنیان ایران ، متشکل از ارزیابان اسبق معاونت علمی ریاست جمهوری بوده و این کارشناسان سابقه ارزیابی و ممیزی بیش از ۱۰۰۰ شرکت و موسسه متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان را در کارنامه خود دارند و به ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان می پردازند.
مشاوران ما با توجه به تجربیات خود در بررسی انواع شرکت ها و موسسات در حوزه های مختلف علمی نظیر نرم افزار، الکترونیک، مکانیک، مکاترونیک، هوافضا، اپتیک، گیاهان دارویی، داروهای شیمیایی، پلاسما، تجهیزات پزشکی، پلیمر، شیمی و کاتالیست، سرامیک، نانو، بیو تکنولوژی، کشاورزی و اصلاح نباتات، حوزه های مغز افزار(حوزه های علوم شناختی، تجاری سازی، مشاوره )، انیمیشن و بازی های رایانه ای و … ، به شرکت های متقاضی خدمات مشاوره دانش بنیان تا با توانایی و آمادگی بیشتر وارد پروسه ارزیابی دانش بنیان شوند.
با توجه به این که موضوع شرکت های دانش بنیان و فناوری های نوین بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و دیگر نهادها بوده و تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف اقتصاد دانش بنیان دارد، بر آن شدیم تا به منظور رفع نیاز شرکت های متقاضی دریافت گواهی نامه دانش بنیان و کسب آگاهی از روند دریافت گواهی دانش بنیان، شبکه دانش بنیان ایران را راه اندازی کنیم.
نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متولی بررسی و حمایت از شرکت های دانش بنیان است و شرکت های متقاضی دریافت گواهی دانش بنیان را در چندین مرحله و سطح مورد ممیزی و ارزیابی قرار می دهد.
توضیح این مراحل در ذیل آمده است:
- در مرحله اول و پس از تکمیل اطلاعات در سامانه معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت ها و موسسات متقاضی دریافت گواهینامه دانش بنیان، به صورت غیر حضوری مورد ارزیابی اولیه و مقدماتی قرار می گیرند.
- پس از آن پرونده به کارگزاران و معتمدین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که عموما شرکت هایی خصوصی هستند جهت بررسی میدانی و ارزیابی حضوری ارجاع می گردند. در این مرحله، پس از تکمیل اطلاعات توسط شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان و ارسال آن ها برای کارگزار، ارزیابی حضوری انجام می گردد. در این ارزیابی، شرکت یا موسسه متقاضی از نظر فنی، مالی، نیروی انسانی و حقوقی با استانداردها و آیین نامه های اجرایی مورد بررسی قرار می گیرند. پس از بررسی حضوری توسط کارگزاران، گزارشی در حوزه های فوق تدوین شده که در واقع شرح حال شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان در همان لحظه می باشد.
نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان در معاونت علمی
- بعد از ارزیابی حضوری کارگزار ، ممیزی فنی توسط سردبیری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استناد گزارش تدوین شده و اظهارات کارگزاری برای محصولات و خدمات شرکت متقاضی انجام می گیرد.
- در مرحله بعدی از نظر آیین نامه، مستندات مالی و فنی و همچنین انطباق ارزیابی با قوانین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط این معاونت مورد بررسی می گردد و در نهایت وضعیت شرکت یا موسسه متقاضی گواهینامه دانش بنیان مشخص می گردد که مورد تایید می باشد و یا مردود می گردد.
ارائه مشاوره در زمینه چگونگی دانش بنیانی توسط کارشناسان شرکت ایمن صنعت هیرکانیا و همراهی تا حصول نتیجه از اقدامات حرفه ای شرکت ایمن صنعت هیرکانیا می باشد که تاکنون مورد توجه بسیاری از شرکتها قرار گرفته است.